TERMENI ŞI CONDIŢII

Te rugăm să acorzi puţină atenţie acestor Termeni şi condiţii, deoarece serviciile site-ului pot fi oferite doar persoanelor care sunt de acord în totalitate cu acestea.

TERMINOLOGIA FOLOSITĂ

 • PORTAL– este site-ul www.hainedeschimb.ro oferit de Roxalba Marketing SRL înregistrată …..
 • UTILIZATOR– orice persoană fizică, cu vârsta de peste 18 ani care îşi creează un cont pentru a avea acces la conţinutul site-ului.
 • FURNIZOR– Roxalba Marketing SRL, care este o societate comercială înfiinţată în baza legii române.
 • CONȚINUT– toate informaţiile de pe site care pot fi accesate ( anunţuri, blog)
 • CONT– înregistrarea unei persoane prin utilizarea unei adrese de e-mail şi a unei parole de acces, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de Furnizor.
 • PRODUS– orice articol vestimentar sau accesoriu publicat pe site
 • SERVICIU– intermedierea schimbului de produse între utilizatorii site-ului
 • SCHIMB– operaţiunea prin care un utilizator alege un produs de la un alt utilizator, iar la rândul său trimite altcuiva sau aceluiaşi utilizator, un produs din aceeaşi categorie de preţ.Un schimb este considerat complet când un utilizator oferă şi primeşte un produs din aceeaşi categorie de preţ. Nu este obligatoriu ca schimbul să fie efectuat  doar între 2 utilizatori. Pot fi implicaţi în schimb şi 3 utlizatori.
 • ANUNŢ GRATUIT– anunţul publicat în primele 7 zile de la înregistrare.
 • ANUNŢ PLĂTIT– orice anunţ publicat de utilizator după perioada de gratuitate, alegând unul din cele 4 pachete de plată disponibile.
 • ANUNŢ PROMOVAT– orice anunţ pentru care se plăteşte taxa de promovare, pe termen nelimitat

ASPECTE GENERALE

Site-ul “hainedeschimb.ro” a fost special creat pentru a facilita schimbul de haine şi accesorii a cât mai multor utilizatori. Pentru acest motiv este important ca anunţurile să fie publicate într-un mod cât mai clar şi corect.

Un anunţ corect trebuie să conţină:

 1. datele reale şi complete ale utilizatorului ( nume, prenume, adresă, număr de telefon)
 2. completarea corectă a formularului şi descrierea cât mai detaliată a produsului ( indicarea corectă a categoriei, a materialului, a culorii, a stării, a mărimii şi a preţului estimativ)
 3. realizarea de poze cât mai clare şi focusate ( nemişcate)

ÎNREGISTRARE

Completează formularul de înregistrare, indicând Numele de utlizator, adresa de e-mail şi parola. După ce ai citit Termenii şi condiţiile bifează căsuţa, dacă eşti de acord şi apasă butonul Înregistrare.

CE SE POATE SCHIMBA?

Orice articol vestimentar ( rochii, fuste, bluze, pantaloni, etc.), accesoriu ( încălţăminte, genţi, eşarfe, ochelari etc.), costum de carnaval, costum popular, pentru adulţi şi copii, care este nou, purtat o singură dată sau de mai multe ori, dar în condiţii bune ( curăţat, fără pete, fără rupturi sau alte defecte).

Excepţie fac costumele de baie şi lenjeria intimă, care sunt acceptate pe site doar noi, cu eticheta.

ADĂUGĂ ANUNȚ

Selectează categoria corespunzătoare produsului şi completează formularul următor.

Titlu– alege un titlu reprezentativ

Descriere– descrie produsul cât mai detaliat, mai ales dacă sunt particularităţi care nu se văd în poze (Ex. Materialul, culoarea dacă în poze apare diferită faţă de culoarea adevărată, lungimea, mărimea etc.)

Poze– adăugă poze cât mai clare şi focusate, astfel încât produsul să fie bine vizibil şi cât mai aproape de realitate.
-poti adăuga un maxim de 5 poze.
-asigură-te că fundalul este deschis la culoare ( Ex. Un perete alb, bej, galben, roz pal), pozele sunt făcute de la o distanţă potrivită pentru a se vedea produsul în întregime, dar nu foarte de departe, din faţă, din spate şi eventual dacă sunt detalii care trebuie mărite, într-o poză separată.
-anunțurile produselor noi trebuie să conţină obligatoriu o poză cu eticheta cât mai vizibilă.

Video– pentru o mai bună părere despre produs poţi încărca şi un video.

Locația– adaugă locația (județul, orașul).

Contact– adaugă datele tale de contact (Nume, adresa, telefon, e-mail)

Informații produs– adaugă toate informațiile despre produs: Culoare, Stare, Preț, Marcă, Material, Categorie, Mărime.

CUM FUNCŢIONEAZĂ SCHIMBUL

-După ce produsul tău a fost încărcat eşti liber să alegi orice produs doreşti din cele existente pe site, din aceeaşi categorie de preţ. De exemplu dacă ai o rochie de 250 Lei, poţi alege o altă rochie sau orice altceva din categoria de preţ 200-300 Lei.
-Cand te-ai decis asupra produsului pe care îl doreşti, îl blochezi pentru tine (Click pe Vreau produsul, iar apoi bifează prima opțiune Sunteți sigur că doriți produsul?, completează datele de contact și click pe trimiteți informația).
-In acel moment, utilizatorul de la care ai ales produsul, primeşte o notificare prin e-mail cu adresa ta, iar în termen de 72 de ore are obligaţia de a-l expedia.
-Totodată se deschide serviciul de mesagerie între tine şi utilizatorul de la care ai ales produsul, pentru a putea comunica despre data şi modalitatea expedierii.
-Transportul va fi achitat de către destinatar, în momentul primirii coletului.
-Pentru ca schimbul să fie echitabil, în momentul în care alegi un produs, contul tău se va bloca pentru o nouă alegere, până când un articol de-al tău din aceeaşi categorie de preţ va fi ales de către un alt utilizator.
-Poti face câte schimburi doreşti în perioada abonamentului ales. Cu cât ai mai multe produse publicate, cu atât îţi cresc şansele de a avea mai multe produse alese, iar contul tău nu va sta mult timp blocat (sau chiar deloc), astfel încât să ai acces la o nouă alegere imediat sau în scurt timp.
-Valabilitatea unui anunţ pe site este cea specificată în abonamentul ales. Dacă abonamentul tău expiră şi nu continui imediat plata pentru luna următoare, toate anunţurile tale vor rămâne în contul tău, dar nu vor fi publice până în momentul plății unui nou abonament.

MODALITATEA DE PLATĂ

-Din momentul înregistrării pe site ai o perioadă de 30 zile gratuit, pentru publicarea unui anunţ.
-Dupa cele 30 zile de gratuitate poţi opta pentru unul din cele 4 abonamente, pentru care vei primi factura prin e-mail.
-Promovarea oricărui anunţ pe perioada nelimitată 7 Lei/anunţ
– Plata se poate efectua direct cu cardul sau prin trasfer bancar

Cont bancă  Cod IBAN: RO45BTRLRONCRT0476713301

Pentru a vedea toate Pachetele de plată click aici

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE FURNIZORULUI

1. Furnizorul se angajează să publice pe site toate anunţurile utilizatorilor care sunt conforme cu cerinţele prezentate mai sus. Furnizorul îşi rezervă dreptul de a refuza publicarea anunţurilor care nu sunt conforme şi de a șterge fără preaviz sau notificare, anunţurile semnalate de alţi utilizatori ca fiind false, neîncadrate în categoria de preţ corespunzătoare, contrafăcute, etc.
2. Furnizorul are obligaţia de a nu publica pe site datele personale ale Utilizatorilor, comunicarea fiind posibilă doar prin mesagerie între cei 2 Utilizatori implicaţi în schimb.
3. Furnizorul nu este răspunzător de provenienţa produselor publicate.
4. În cazul în care Furnizorul descoperă că un utilizator foloseşte site-ul în alt scop decât cel destinat schimbului de produse din garderoba proprie, pe care le-a procurat în mod legal ( cumpărat, primit cadou, un schimb anterior etc.) sau publică anunţuri cu produse procurate în mod ilegal ( Ex. haine sau accesorii furate, contrafăcute, etc.), îşi rezervă dreptul de a bloca contul, fără niciun preaviz sau notificare şi are obligaţia de a informa autorităţile competente, conform legislaţiei în vigoare.
4. Furnizorul nu este răspunzător pentru calitatea produselor trimise la schimb, dacă nu sunt conforme cu descrierea de pe site sau nu se ridică la nivelul aşteptărilor utilizatorilor care le primesc.
5. Nu există nicio obligaţie contractuală între Furnizor şi Utilizator în ceea ce priveşte livrarea produselor. Furnizorul nu este răspunzător pentru livrarea produselor (Ex. Dacă pachetul şi/sau conţinutul sunt deteriorate, dacă pachetul este pierdut, dacă destinatarul nu este găsit la adresa indicată pe site, dacă adresa destinatarului este eronată sau incompletă sau orice alte probleme legate de livrare).
6. Furnizorul are obligaţia de a emite şi trimite factura prin e-mail, la plata fiecărui abonament sau promovare.
7. Furnizorul nu-şi asumă nicio răspundere pentru conversaţiile dintre utilizatori.
8. Furnizorul are obligaţia de a remedia în cel mai scurt timp eventualele disfuncţionalităţi ale site-ului.
9. Furnizorul îşi rezervă dreptul de a modifica sau actualiza unilateral Termenii şi condiţiile şi de a întrerupe temporal funcţionarea site-ul, dacă este necesar pentru efectuarea acestor actualizări, fără nicio notificare sau preaviz.

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE UTILIZATORILOR

1.Utilizatorul are dreptul de a beneficia de serviciile oferite de site-ul “hainedeschimb.ro” atât timp cât acceptă şi respectă în totalitate Termenii şi condiţiile prezentate pe site.
2. Utilizatorilor le este interzisă crearea de conturi multiple, iar Furnizorul îşi rezervă dreptul de a face verificări pentru identificarea eventualelor astfel de conturi şi de a şterge toate conturile existente, precum şi blocarea utilizatorilor pentru o nouă înregistrare.
3. Utilizatorul are obligaţia de a completa corect şi real toate datele personale pentru a putea fi transmise exact Utilizatorului care va efectua expedierea produsului ales.
4. Utilizatorul are obligaţia de a completa real şi cât mai detaliat descrierea fiecărui produs, să indice preţul aproximativ cât mai aproape de valoarea produsului şi să posteze poze recente cu produsul.
5. Fiecare Utilizator înţelege că trebuie să respecte şi să onoreze condiţiile de schimb (Ex. Dacă alege un produs, are obligaţia să publice unul sau mai multe anunţuri cu produse din acceasi categorie de preţ, până când va fi ales cel puţin unul de către un alt utilizator; să expedieze produsul în maxim 72 de ore de la data alegerii lui sau să informeze destinatarul prin mesaj sau telefon dacă va întârzia livrarea din diverse motive)
6. În cazul în care produsul ales nu este expediat în termen de 72 de ore, iar expeditorul nu răspunde la mesaje …..
7.Utilizatorul îşi asumă răspunderea pentru conţinutul anunţului publicat şi că produsul este proprietatea sa exclusivă, având dreptul de a-l înstrăina.
8.Utilizatorul este obligat să publice numai produse care corespund categoriilor disponibile pe site.
9.Utilizatorul are dreptul de a şterge orice anunţ din contul său, atât timp cât nu este ales de un alt utlizator sau nu este blocat pentru un schimb.
10. Utilizatorul are dreptul de a publica unul sau mai multe anunţuri în aceeasi categorie sau în categorii diferite.
11. Utilizatorul are obligaţia de a publica o singură dată un produs.
12. Utilizatorul e obligat să şteargă imediat anunţul de pe site dacă produsul nu mai este disponibil pentru schimb.
13. Dacă un Utilizator nu este mulţumit de produsul primit sau consideră că nu corespunde aşteptărilor sale sau descrierii de pe site, poate să-l republice pe site pentru un nou schimb.
La fel şi dacă l-a folosit după primire, dar nu-l mai doreşte, poate să-l republice, completând descrierea corectă, cu poze recente şi încadrându-l în categoria de preţ corespunzătoare.
14. Utilizatorul poate promova contracost un produs sau mai multe, pe o perioadă nelimitată, plătind doar o singură dată, indiferent dacă un abonament expiră şi este prelungit.
Promovarea unui produs poate fi utilă în cazul în care Utilizatorul este în aşteptarea unei alegeri, dintr-o anumită categorie de preţ, pentru a avea produsul în primele pagini, având astfel şansa unei alegeri rapide şi deblocarea contului în scurt timp pentru o nouă alegere.
15. Destinatarul produsului are obligaţia de a plăti trasportul.
16. Utilizatorul are obligaţia de a împacheta cât mai bine produsul, utilizând un ambalaj adecvat, astfel încât produsul să ajungă la destinaţie în bune condiţii (Ex.Ambalajul trebuie să fie intact, să corespundă greutăţii, formei şi naturii conţinutului, trebuie să protejeze conţinutul astfel încât să nu fie deteriorat prin presiune sau manipulări succesive).
17. Utilizatorul are dreptul de a folosi mesageria care se deschide doar pentru produsul ales.
Utilizatorii au obligaţia de a avea o conversaţie civilizată, la obiect, despre modul de expediere, în cazul în care nu reuşeşte să trimită pachetul în maxim 72 de ore.Dacă îl expediază în timp, nu este obligat să contacteze destinatarul, decât dacă doreşte să-i furnizeze informaţii despre expediere (Ex. Numele firmei de curierat , numărul AWB)
18. Utilizatorii au obligaţia de a semnala Furnizorului orice produs suspect şi care nu corespunde descrierii (Ex. Dacă are un preţ cu mult mai mare, decât cel real, dacă este contrafăcut, etc.)

POLITICA DE ANULARE

1. În cazul în care Utilizatorul plătește oricare dintre abonamentele disponibile, dar nu efectuează niciun schimb, suma achitată nu va fi restituită.

2. În cazul în care Utilizatorul decide să renunțe la folosirea Platformei înaintea terminării abonamentului plătit, Furnizorul nu va restitui suma pentru zilele rămase până la expirarea abonamentului.

3. În cazul în care un Produs Promovat nu este schimbat, iar Utilizatorul decide sa-l ștearga după o perioadă de timp, Furnizorul nu va restitui suma achitată.

Dacă nu sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile actuale, singura opţiune este de a nu va înregistra sau dacă sunteţi deja înregistraţi, dar nu sunteţi de acord cu modificările efectuate ulterior, singura opţiune este de a vă şterge contul înregistrat şi de a nu mai accesa în niciun mod conţinutul site-ului.
Pentru alte informații sau probleme, vă rugăm să folosiți formularul de contact:
[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right