Suntem în plină vară. În sfârșit ploile s-au oprit, iar soarele ne poftește pe toți sub razele lui calde. E anotimpul vacanțelor, a plimbărilor lungi, a drumețiilor, a statului în natură cât e ziua de lungă.
Vremea frumoasă e prietena cea mai bună a iubitorilor de mișcare în aer liber. Dar indiferent ce tip de mișcare preferăm, fie o alergare ușoară la răsăritul soarelui, un mers mai alert după micul dejun, o drumeție în pădure sau pur și simplu vizitarea unui oraș o zi întreagă, avem nevoie de încălțările sport cele mai potrivite ți mai comode.
Magazinele sunt pline de sute de modele de pantofi sport, de la mărci renumite, la cele mai puțin cunoscute, în cele mai variate culori. În fața rafturilor, de cele mai multe ori suntem tentați să alegem perechea cu designul care ne place cel mai mult și culoarea care se potrivește anumitor haine pe care le avem în dulap. Odată ales modelul și culoarea, ii încercăm făcând câțiva pași prin magazin, iar dacă ne sunt „buni” ne îndreptăm către casă și-i plătim.
Însă de multe ori, după ce îi purtăm o dată sau de câteva ori, ne dăm seama că nu sunt chiar atât de buni precum credeam când i-am achiziționat.
Iar asta se întâmplă doar dacă nu ținem cont și de alte criterii în afară de design și culoare. O încălțăminte neadecvată, pe lângă faptul că nu e confortabilă, ne poate provoca și unele neplăceri, precum bășici, bătături, dureri de picioare și de spate.
Fiecare tip de activitate fizică necesită încălțămintea corespunzatoare, în primul rând pentru confort, dar și pentru siguranță și performanță.

Atunci când ne decidem să achiziționăm o pereche nouă de încălțăminte sport, trebuie mai intâi de toate să știm cu ce ocazie e o vom purta: în sală sau afară în aer liber, la alergare, în drumeție, la fitness sau la o plimbare mai lungă prin oraș. Dar trebuie să luăm în considerare și frecvența cu care vom practica aceea activitate fizică, conformația piciorului și greutatea corporală. O mare importanță trebuie să acordăm și materialului, acesta trebuind să permită piciorului să respire pentru a evita traspirația și acumularea de umiditate, care favorizează aparția infecțiilor fungice, dar și mărimii corecte. Printr o mărime corectă se înțelege atunci cănd piciorul  atinge bine partea posterioară a pantofului, în timp ce degetele nu trebuie să atingă vârful acestuia.

Dacă dorim să achiziționăm o pereche de pantofi perfectă pentru fitness e bine ca talpa să fie impărțită în două secțiuni pentru a permite piciorului să se îndoaie fără a întâmpina niciun fel de rezistență. De asemenea trebuie să aibă un nivel optim de amortizare și o protecție bună a greznelor, în mișcările laterale, precum și partea posterioară mai rigidă pentru o bună stabilitate a piciorului, mai ales al călcâiului în momentul contactului cu solul.

Pantofii utilizați pentru tenis și squash trebuie să adere perfect terenului, pentru a garanta stabilitate și a permite mișcările continue impuse de acest sport.

În ceea ce privește pantofii pentru alergare alegerea devine mai complexă. Trebuie să fie flexibili, ușori și bine amortizați. Din cauza faptului că alergările sunt de cele mai multe ori lungi, desfășurându-se pe mai multi kilometri, picioarele tind să se umfle, iar din acest motiv este recomandabil să se încalțe niște pantofi cu cel puțin jumatate de număr mai mari. Pantofii pentru alergare se clasifică în 8 categorii (de la A0 la A7) în funcție de tipul de antrenament, teren, traseu și greutatea alergătorului. Aici gasești Clasificarea pantofilor pentru alergare 

Dacă aveți în plan vizitarea unui mare oraș și v-ați propus să faceți asta o zi întreagă sau chiar mai multe zile, atunci aveți nevoie de o pereche de pantofi cât mai comozi pentru a putea merge pe jos câteva ore bune fără pauză. Puteți opta pentru o pereche de sneakers, numai buni pentru plimbările lungi pe jos. De exemplu puteți alege o pereche de Skechers 52635 NVY, foarte comozi pentru statul in picioare, ideali pentru amatorii de plimbări lungi sau o pereche de Skechers Go-Walk Joy Paradise care pe lângă faptul ca sunt comozi sunt și eleganți, potriviți pentru cei care acordă o mare atenție vestimentației și atunci când se bucură de momente de relaxare.

Asics Gel Pulse 9 sunt optimi pentru cei care preferă plimbările în pas alert. Acești pantofi, datorită formei tălpii, sunt potriviți și pentru plimbările pe terenuri mai accidentate. O marcă de pantofi recomandată pentru plimbări lungi și în special pentru drumețiile montane, este Under Armour.

Indiferent ce sport sau tip de mișcare alegem să practicăm, important este să avem în picioare cei mai potriviți pantofi, pentru a ne putea bucura cât mai mult, fără dureri, bășici sau accidentări care pot fi evitate foarte ușor, doar ținând cont de câteva caracteristici simple atunci când ne achiziționam încălțămintea.

Intră acum pe Haine de Schimb pentru a verifica ce pantofi sport sunt disponibili pentru schimb sau publică anunţurile tale cu pantofii pe care nu-i mai porți.